• Våtlackering

  Våtlackering är en utmärkt metod för kunder som prioriterar god funktion och estetik, och passar speciellt i de fall där produkten i fråga inte kan utsättas för höga temperaturer.

Våtlackering

Våtlackering är en utmärkt metod för kunder som prioriterar god funktion och estetik, och passar speciellt i de fall där produkten i fråga inte kan utsättas för höga temperaturer. Våtlackering ger en hållbar, jämn och blank finish och kan användas för produkter i alla olika storlekar.

Metall som ska lackeras på det här här sättet bör förberedas och förbehandlas genom exempelvis rengöring och rostskydd. Vi på Laray hjälper dig naturligtvis med olika typer av förbehandlingar och kan alltid erbjuda ett helhetsgrepp som sträcker sig från rådgivning till montering av produkter. Vad som gäller skiljer sig från fall till fall, beroende på vad det är för produkt, var den ska användas och vilket material den är tillverkad av. Våtlackering passar för alltifrån metall till trä och plast.

Resurseffektiv metod

Vi är väl medvetna om att tiden ofta är en bristvara och prioriterar alltid snabba insatser och leveranser. Våtlackering är då ett smidigt och bra alternativ, även om det är fråga om flera lager färg. Hela vår anläggning på Tjörn, med maskinpark och lager, är anpassade för effektiva och högkvalitativa insatser, oavsett vilken behandlingsmetod som passar kundens behov bäst.

Vi har två moderna robotbestyckade och conveyorförsedda våtlacksboxar. Detta skapar förutom en mycket hög produktionstakt, tekniska möjligheter genom lacksystem bestående av en kombination av våtlackering och pulverlackering med minimal hantering. Våtlackeringsprocessen är optimerad för större serier. Robotlackeringens höga precision gör att lackeringen är både färgbesparande och exakt, vilket innebär kostnadseffektiv och kvalitetssäkrad applicering. Vi lackar med såväl vattenbaserade- som lösningsmedelsbaserade färgsystem.

VÅTLACKERING

Miljö och green coating

Vår strävan är att ständigt miljöanpassa våra uppdrag (s.k. green coating) och därför försöker vi, närhelst det är möjligt, att välja material och metoder med minsta miljöpåverkan. Till detta hör naturligtvis även att inte slösa med färgen, utan att tvärtom utnyttja den så effektivt som det går utan onödigt spill

I vissa fall kan produktens lackering byggas upp av flera olika lager, och hur dessa olika lager kombineras och sätts samman beror i sin tur på vad produkten ska arbetas till. Kontakta oss för mer information om våra unika lacksystem, för rådgivning eller offerter. Naturligtvis erbjuder vi även ett stort utbud av tjänster för efterbearbetning, exempelvis i form av montage och trycktjänster.

Kontakta oss!

Använd formuläret nedan för mer information om våra tjänster, kompetensområden eller prisuppgifter. Vi återkommer till dig så snart vi kan!
  Andra har även läst

  Ytbehandling

  Det finns olika typer av ytbehandlingar, med olika syfte. Vissa har med förbehandling att göra medan exempelvis lackering hänger nära samman med estetik och hållbarhet.

  Våtlackering

  Våtlackering är en utmärkt metod för kunder som prioriterar god funktion och estetik, och passar speciellt i de fall där produkten i fråga inte kan utsättas för höga temperaturer.

  Pulverlackering

  Pulverlackering är en slitstark, skyddande och miljövänlig ytbehandlingsmetod som kan användas för att lackera många olika typer av material.

  All Rights Reserved ©2018 - LaRay