• Pulverlackering

  Pulverlackering är en slitstark, skyddande och miljövänlig ytbehandlingsmetod som kan användas för att lackera många olika typer av material.

Pulverlackering

Pulverlackering är en slitstark, skyddande och miljövänlig ytbehandlingsmetod som kan användas för att lackera många olika typer av material.

Som färgyta är pulverlackeringen tålig och klarar både mekaniska påfrestningar och starka kemikalier. Att appliceringen sker på helt torr och elektronisk väg underlättar jämn fördelning av färgpartiklarna och det blir enkelt att komma åt även gömda vinklar. Eftersom själva härdningen av pulverlacken kräver uppvärmning upp till 200 grader så är det viktigt att produkten i fråga tål höga temperaturer. Om inte är våtlackering ett utmärkt alternativ. Läs mer om det här.

Mångsidig anläggning

Vår pulverlackeringsanläggning är dimensionerad för produkter och fixturer upp till 3000 mm i conveyorns längdriktning, 1500 mm höga och 800 mm breda. Innan lackering krävs avfettning, ytomvandling och torkning av produkterna. Därför har anläggningen en 5-stegs tunneltvätt och en specialbyggd torkugn som är anpassad för att kunna torka komplicerade geometrier.

I vår appliceringszon arbetar vi både med friktionsuppladdning och elektrostatisk uppladdning. Detta för att alltid kunna använda rätt uppladdningsteknologi till rätt färg och produkt. Genom hög verkningsgrad på appliceringen behöver vi inte recirkulera pulverfärgen och kan därmed arbeta med 100% ny pulverfärg vilket minskar risken för kontaminering och kulörvariationer.

Härdningen av färgen sker i en eldriven härdugn med PID-reglering för att kunna smälta och härda både termoplast och de nyaste generationerna av termohärdande färger. Hela anläggningen har ett överordnat styrsystem för övervakning, loggning och recepthantering.

PULVERLACKERING

Med miljön i fokus

Vi på Laray strävar i alla lägen efter att använda miljövänliga lösningar och vi är därför även ISO 14001-certifierade. Pulverlackering är ett typexempel på detta då metoden inte kräver några lösningsmedel.

Kontakta oss gärna för mer information om pulverlackering eller någon annan typ av våra lackeringsmetoder. Vi har lösningen för dina behov, oavsett uppdragets komplexitet, typ av geometrier, material eller produktfunktion.

Kontakta oss!

Använd formuläret nedan för mer information om våra tjänster, kompetensområden eller prisuppgifter. Vi återkommer till dig så snart vi kan!
  Andra har även läst

  Ytbehandling

  Det finns olika typer av ytbehandlingar, med olika syfte. Vissa har med förbehandling att göra medan exempelvis lackering hänger nära samman med estetik och hållbarhet.

  Våtlackering

  Våtlackering är en utmärkt metod för kunder som prioriterar god funktion och estetik, och passar speciellt i de fall där produkten i fråga inte kan utsättas för höga temperaturer.

  Pulverlackering

  Pulverlackering är en slitstark, skyddande och miljövänlig ytbehandlingsmetod som kan användas för att lackera många olika typer av material.

  All Rights Reserved ©2018 - LaRay